Retriever köper socialamedie startupen RelationDesk

Aktuellt - Företagsöverlåtelser
Retriever köper socialamedie startupen RelationDesk
11 juli, 2019

Medieanalysföretaget Retriever köper sociala mediesuccén RelationDesk och erbjuder i och med detta en komplett lösning för företag och organisationer som önskar arbeta integrerat med sin kommunikation.

RelationDesk har utvecklat marknadens starkaste erbjudande för hantering av kunddialoger och uppföljning i sociala kanaler. Det betyder att organisationer kan publicera inlägg, hantera dialogerna på ett strukturerat sätt och analysera insatserna, allt i en och samma tjänst.

Retriever, som ägs av TT Nyhetsbyrån samt norska motsvarigheten NTB, har haft en snabb tillväxt och är idag marknadsledande inom medieövervakning och analys i Norden. Retriever levererar även researchtjänsterna Mediearkivet/Atekst såväl som bolagsinformationstjänster. De sista åren har bolaget haft ett starkt fokus på sociala medier, och har bland annat lanserat nya lösningar för bevakning av podcasts såväl som arkivtjänster inom området. För mer information läs här.

Westermark Anjou har varit juridisk rådgivare till Retriever i samband med förvärvet. Westermark Anjous team bestod av Jonathan Clauss (ansvarig delägare), Lisa Petersson (projektledare), Magnus Borgman och Joakim Folkesson.

Läs mer om vår transaktionsverksamhet under verksamhetsområdet för Företagsöverlåtelser.

Aktuellt